BLOGGEN

Jag är sockerberoende!

Kom till insikt idag när jag funderade på varför jag plötsligt blev så låg och nästan lite deppig…. Jag har ett grymt stort sockerbehov! Det är som rena drogen för mig och jag som annars har ganska lätt för att ta tag i saker och bara bestämma mig för att sluta med något ser de här med sockret som en ren omöjlighet. Det känns som att kroppen inte kommer fungera utan allt socker fast att jag vet att de är helt tvärtom! I våras när jag hade så mycket problem med magen så slutade jag helt med godis under några veckor. Jag blev ett monster inombords, vart jag än tittade tyckte jag att jag såg folk äta godis och jag fick verkligen hejda mig i mataffären för att inte falla dit. Just för mig är socker egentligen förödande, de gick till och med så långt i högstadiet att jag fick svamp på överarmarna, vilket läkarna trodde kunde vara på grund av ett högt socker intag. Förstår ni va knäppt att man ändå äter de? Senaste artikeln jag läste om socker tog verkligen upp allt de farliga med det och jag bestämde mig för att sluta igen… de gick tre dagar och pang så var jag tillbaka i fällan igen.  Om jag skulle få välja en sak att leva på hade jag valt godis framför mat om hjärnan hade fått bestämma, förhoppningsvis hade kroppen skrikit NEJ och stoppat mig!
Utan att egentligen ha någon ren och utforskad grund om de hela så tror jag att många ungdomar idag får besvär med huden på grund av sockret. De är ju som ett gift och sätter ju sprätt på många saker i kroppen därav bidrar de helt säkert till rubbningar även i huden. Ni vet myten om choklad…Om jag får bestämma så är de ingen myt, hur många får inte finnar efter chokladätande?
Mitt nyårslöfte iår ska bli ”Utrota socker drogen!!!” Jag ska verkligen slåss och jag känner mig laddad för krig mot den (påminn mig när jag dalar är ni snälla;))
 

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *